Газов котел Vaillant ecoTEC Plus VU 656/5-5

8,690.00 лв. (с включена доставка и стандартен монтаж)

*Подходящ за жилища от 200 до 800 кв.м. с повече от една баня

*Разходи за монтаж се калкулират на база на индивидуалния проект

 

Изчерпан

Код: IDL5583 Категории: ,
Vaillant

Vaillant EcoTEC Plus VU едноконтурен газов кондензен котел

Класически дизайн.

Правилният размер на производителността за всеки имот.

По избор се управлява чрез приложение, докато сте в движение.

Предлага се и като комбинирано устройство с вградено приготвяне на топла вода (VCW) или с вграден резервоар за съхранение на гореща вода (VCI).

Регулиране на мощността в режим на отопление от 14,0 – 65,0 kW

Мощност при производство на топла вода – 65,0 kW

Възможност за свързване към обемен серпетинен бойлер

Разход на газ при максимална мощност:

– природен газ – 6,9 м3/ч

– пропан – 5,0 кг/ч

Коефициент на ефективност – 109%

Размери: в/ш/д 800/480/472 мм

Интелигентен комфорт

С немските газови кондензационни котли Vaillant ecoTEC plus, които са изпробвани и тествани милион пъти, винаги имате правилното решение под ръка, независимо дали е за апартамент, еднофамилна или многофамилната къща или търговския имот – широкият диапазон на мощностите от 14 до 120 kW гарантират това.

С оптималното си съотношение цена-качество, едноконтурен газов котел Vaillant ecoTEC plus VU 656/5-5 е идеалното решение за навлизане в модерната технология за кондензация на газ. Той работи по енергоспестяващ начин, здрав е в употреба и може да работи с всички видове газ.

Ефективната технология спестява от портфейла Ви, защото нискоенергийната циркулационна помпа Ви позволява да спестите до 15% разходи за отопление и 50% разходи за електроенергия в сравнение със старите устройства за отопление.

Може да комбинирате Vaillant ecoTEC plus със слънчева система или термопомпа (така наречената хибридна система).

Доказано изпълнение и технология на справедлива цена

Мултисензорната система записва всички важни данни на устройството – от качеството на газта до управлението на помпата и налягането на водата. Възоснова на тези данни газовият кондензационен котел оптимизира работата си, без да сте забелязали. Vaillant ecoTEC plus може да се инсталира бързо и лесно в съществуващи и нови сгради и да се комбинира гъвкаво.

Възможно е впоследсвие и надграждане със слънчева система и/или термопомпа.

Доказан дизайн, класически и компактен

Надеждният Vaillant ecoTEC plus се представя оптически и технически в класически дизайн.

Благодарение на компактните си размери устройството заема малко място. Използвайте спечеленото пространство за живот, а не за отопление!

Точната услуга за всяка нужда

Vaillant ecoTEC plus се предлага в различни размери на изпълнение и с различни възможности за приготвяне на топла вода.

Стенните газови котли Vaillant ecoTEC plus дават надеждно и дълготрайно решение както за новите жилища, така и при модернизация на съществуващите инсталации за отопление чрез едноконтурните модели за отопление (модели VU) или чрез двуконтурните уреди с ингегрирано производство на топла вода (моделите VUW).

Комфортна икономичност

Модерните газови кондензни котли спестяват спрямо конвенционалните газови уреди трайно 10-20 % от разходите за газ, тъй като отнемат топлината от водните пари в изгорелите газове.

Благодарение на интегрираната в немските котли Vaillant ecoTEC plus система Aqua-Kondens, кондензния ефект се използва и при производството на топла вода.

Разумен разход на газ

Ново съществено преимущество на новото поколение газови котли Vaillant ecoTEC plus е т.н. „адаптивна модулация на мощността чрез самообучение“. Уредите сами адаптират мощността, с която да работят както при отопление, така и при производство на топла вода и по този начин спестяват още повече енергия.

Вградена ефективност от най-високо ниво

Въреки компактните размери в газовите котли Vaillant ecoTEC plus са вградени всички необходими компоненти. И то така, че лесно да могат да бъдат обслужвани.

Важно преимущество е вградения „интегрален кондензен топлообменник“. Той е изграден от неръждаема стомана и капсулирана горивна камера. Това осигурява оптимална топлинна и звукова изолация, което прави газовите котли Vaillant ecoTEC plus изключително безшумни. Големия размер на тръбите на топлообменника осигуряват малко съпротивление на циркулационната помпа и съответно по-малък разход на ток.

Каскадни решения

Газовите котли Vaillant ecoTEC plus могат да се използват и за отопление на големи жилищни или обществени обекти чрез каскадни системи – до 8 уреда. Това дава възможност за обезпечаване на максимална мощност от 500 кВт (в зависимост от използваните модели котли). За ефективно управление се предлагат системи (контролери) за регулиране на уредите според климатичните условия.

Висок комфорт за топла вода

За производство на топла вода чрез системата „Aqua-Power-Plus“ се активират допълнителни и мощността на газовите котли се увеличава до 20 %: от 20 кВт на 24 кВт, от 24 кВт на 30 кВт и от 30 на 35 кВт. Така се осигурява допълнителен комфорт на топла вода, който е особено ефективен при зимни условия.